Logo Tromp en Van Eck
checkRuim 30 jaar ervaring  checkElke zaterdag open van 10:00 tot 16:00 uur

Houtkachels

Houtkachel Harrie Leenders

Houtkachel – Harrie Leenders

Een houtkachel of houthaard is tijdloos én blijft populair! Voor veel mensen is stoken op hout de ultieme manier van stoken. Door te variëren met de soorten en hoeveelheid te stoken hout krijgt u elke keer weer een andere ‘stookbeleving’. Een knapperend haardvuur geeft een voortdurend wisselend vlammenspel en is gezellig en rustgevend om naar te kijken.

Ook een houtkachel of houthaard kopen? Dan bent u bij Tromp en Van Eck aan het juiste adres. Wij hebben houthaarden en kachels in veel verschillende maten, stijlen en materialen. Zo hebben wij de mooie vrijstaande designkachels van bekende fabrikanten als Harrie Leenders, Jøtul, Contura en Dik Geurts. Maar u kunt ook bij ons terecht voor  tijdloze inbouwhaarden van bijvoorbeeld Kal-Fire. Van stoer tot klassiek; fabrikanten combineren de sfeer en het gevoel van weleer met prachtige eigenschappen en kenmerken, voorzien van de laatste technieken. Of u nu op zoek bent naar een vrijstaande-, inbouw-, inzet, cv- of hangende houtkachel. Bij Tromp en Van Eck vindt u het. U bent van harte welkom in onze showroom te Vuren. Onze adviseurs staan klaar om al vragen te beantwoorden.


Inbouw houtkachel Kalfire heat pure

Inbouw houthaard – Kalfire Heat Pure

In dit artikel ontdekt u de diverse soorten houtkachels. tevens geven we tips over hoe u duurzaam kunt stoken.

 1. Vrijstaande houtkachel
 2. Inbouw houthaard
 3. Inzet houthaard
 4. Hangende houtkachel
 5. CV Houthaard
 6. Open houthaarden
 7. Hoe kunt u duurzaam stoken?
 8. Kiest u ook voor een houtkachel?
Vrijstaande houtkachel

Een vrijstaande houtkachel komt in vele stijlen, maten en materialen. Tromp en Van Eck heeft een breed assortiment vrijstaande houtkachels aan gerenommeerde merken, waaronder Altech, Dru, Harrie Leenders, Jotul, Morso en Contura. Vanwege de vele stijlen waarin de houtkachel komt kan deze helemaal op uw interieur afgestemd worden: In combinatie met een klassieke schouw of toch midden in de ruimte, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Inbouw houthaarden

Met een hout gestookte inbouwhaard gaat u voor het ultieme haardgevoel, knisperend hout, mooie vlammen en een heerlijke geur. Vanwege de afmetingen kan een inbouwhaard alleen toegepast worden in nieuw te maken schouwen. Door gebruik te maken van een glazen deur kan een hoog rendement worden bereikt.

Inbouw houtkachel Barbas Unilux

Inzethaard Barbas Unilux

De inbouwhaard heeft een draaideur of een liftdeur, met de liftdeur kunt u meestal ook open stoken. Het vuur verwarmt een luchtkamer die via roosters direct in verbinding staat met de te verwarmen ruimte. Daardoor komt er geen rook in de ruimte. Wanneer u de inbouwhaard combineert met een schouw in Güsschamotte kunnen de roosters zelfs vervallen, omdat de warmte dan door de muur wordt afgegeven.Het glas van de inbouwhaard zorgt ervoor dat er geen vonken of brandende deeltjes op de vloer terechtkomen. U kunt dus met een gerust hart de kamer verlaten als de haard aan is. Veel inbouwhaarden kunnen zo ingebouwd worden dat ze gebruik maken van externe lucht. Vaak wordt hiervoor een apart kanaal aangelegd. Het zuurstofgehalte in de ruimte waar gestookt wordt blijft hierdoor onveranderd. Vooral in moderne, goed geïsoleerde woningen is dit van belang.

Inzet houthaarden
Mørso 6600 hangende houtkachel

Hangende houtkachel Mørso

De inzethaard, ook wel cassettehaard genoemd, is ontwikkeld om in een bestaande situatie te plaatsen. Met een inzethaard verhoogt u het rendement met een zo klein mogelijke ingreep.
Enkele haarden kunnen worden voorzien van een ventilator systeem, waardoor de ruimte sneller en gelijkmatiger wordt verwarmd.

Hangende houtkachel

Wilt u genieten van een authentiek haardvuur in de vorm van een echte blikvanger/eyecatcher in je interieur, dan is een hangende houtkachel een perfecte keuze. Ook hangende houtkachels zijn er in vele vormen en maten, zoals een vrij hangende industriële kachel van Dik Geurts of een minimalistische Scandinavische wandhaard van Mørso.

CV Houthaarden

Een CV-houtkachel is te vergelijken met een gewone hout kachel. Alleen heeft hij een extra onderdeel waarin water wordt verwarmd. Dit onderdeel staat in verbinding met de leidingen van de CV-aansluiting. Een CV-houtkachel werkt door middel van een warmtewisselaar: een met water gevuld systeem dat aangesloten wordt op de CV-installatie. Wanneer de CV-houtkachel wordt gestookt wordt ook het water in de warmtewisselaar verwarmd, wat vervolgens door een extra pomp in het CV-systeem wordt rondgepompt.

Natuurstenen stijlschouw

Natuurstenen stijlschouw

Open houthaard

De open hout haard is de authentieke sfeermaker in uw huis. Het wordt relatief snel warm en het knapperende hout is gezellig en rustgevend. Bij het ontwerpen en bouwen van een open haard zijn de mogelijkheden onbeperkt. Een open haard kan volledig op maat gemaakt worden, waarbij er een grote keuze is aan afwerk materialen. Ook kunt u kiezen voor een open haard die afsluitbaar is met een liftdeurhaard. Hierin zit glas en dat geeft u de mogelijkheid om met een gerust hart de ruimte te verlaten terwijl de haard brandt.

Hoe kunt u duurzaam stoken?

Zwitsers stoken: Spartherm Duitsland maakte een Duitstalig filmpje over Zwitsers stoken. Deze manier van stoken houdt in dat u eerst grote blokken op het asbed legt en daarop een verdieping maakt met kleine hout- en aanmaakblokjes. Topdown stoken geeft minder rook in de aanmaakfase. Voorwaarde is dat het hout droog is en een vochtigheid heeft van hoogstens 13%, maar dat geldt voor elke manier van hout stoken. Meer weten over hoe u het beste duurzaam kunt stoken? Lees onze blog voor de beste stooktips: Stooktips voor een houtkachel


Kiest u ook voor een houtkachel?

Bent u van plan om een houtkachel of houthaard aan te schaffen? Er bestaan vele mogelijkheden om te stoken op hout. Wij adviseren u graag welke mogelijkheid het beste bij uw situatie past. Kom gerust eens langs in onze showroom in Vuren, te Lingewaal. Hier vindt u vele modellen en soorten die u in het echt kunt bekijken én ervaren. Onze adviseurs staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Onze showroom is gevestigd in de buurt van Gorinchem en is snel te bereiken vanaf grotere steden als Utrecht, Dordrecht, Den Bosch of Breda.

 • Altech
 • Bad Boys Brand
 • Barbas
 • BellFires
 • Cheminee
 • Contura
 • Dik Geurts
 • Dovre
 • Dru
 • Faber
 • Fero
 • Gazco
 • Harrie Leenders
 • Helex
 • HWAM
 • Jøtul
 • Kal-Fire
 • Lotus
 • Morsø
 • Reny
 • Scan
 • Spartherm
 • Stratford
 • Wanders
Copyright 2019 - Tromp en Van Eck B.V. | Algemene voorwaarden | Privacy Policy
Volg ons op: